Fietsensloperij

Geplaatst op Geupdate op

Het Fietsenschuurtje komt met een nieuwe service,

De Fietsensloperij.

Wij vinden duurzaam ondernemen belangrijk en mede daarom zijn wij een 15 maanden geleden begonnen met
Het Fietsenschuurtje waarbij onze vaste gedachte is dat als we voor reparaties gebruikte onderdelen kunnen plaatsen wij dat ook zeker zullen aanbieden. Hierdoor is het voor de kleine beurs ook aantrekkelijk om de wat meer gedateerde fietsen toch rijdend te houden en we het milieu met al hetgeen we weggooien een heel klein beetje minder belasten.

Ook de second-life fietsen knappen we op met gebruikte onderdelen. Dit zijn vaak fietsen die door de eigenaar afgedankt worden en daar maken wij voor de medemens betaalbare en technisch correcte fietsen van.

In het verlengde van deze gedachte zijn wij voornemens om in ons pand aan het Achterom nr 61 (dat is het pand naast de werkplaats) De Fietsensloperij te beginnen.

Het idee is om die fietsen in te nemen die door de eigenaar als niet meer te gebruiken geacht worden. Wij kunnen de sloopfietsen op afspraak in de avonduren bij u ophalen.
Zelf inleveren kan uiteraard ook tijdens openingstijden van onze winkel.

Betalen voor uw sloop fiets kunnen wij niet omdat het sloop- proces, werkplaats, opslag en arbeidskracht al voldoende kosten met zich meebrengen. Wij zien het als een stukje investering in ons milieu en de medemens.

Uw n.a.w. gegevens dienen wij wel te noteren daar wij wettelijk gehouden zijn aan het bijhouden van een opkopers register dat gecontroleerd wordt door de politie. De fietsen zullen dan gesloopt en op verantwoorde wijze afgevoerd worden naar recyclebedrijven die daar dan weer hun ding mee zullen doen.
Wij halen de onderdelen die hergebruikt kunnen worden er vanaf zodat wij weer fietsen kunnen bouwen die een second-life tegemoet gaan of reparaties kunnen uitvoeren aan fietsen voor mensen met een kleinere beurs.